Decemberben a GS Tenisz Club, az S-System Kft., valamint a Kontex Kft. 1.100.000 Ft adománnyal támogatta alapítványunk tevékenységeit, így ennek köszönhetően 2023. májusában és júniusában ismét meghirdethettük hagyományos „Úton az önálló élet felé” programunkat a diákok nagy örömére.

A 2022-23-as tanévben 5 hétvégét ajánlottunk fel a tanulóknak (7-8. osztályos és középiskolás mozgáskorlátozott diákok), akik májusban és júniusban 2-3 fős csoportokban ismerkedhettek meg közelebbről az önálló élettel. A programban összesen 13 gyermek és 4 koordinátor vett részt. A fiatalok szabad kezet kaptak a kulturális és szabadidős tevékenységeik megszervezésében, és végül kisebb-nagyobb segítséggel sikerült is összeállítani a programokat. Ellátogattak a Magyar Zene Házába, a Millenáris Parkba, a zuglói Japánkertbe, hajókáztak a Dunán, étteremben, cica kávézóban jártak, plázáztak és a mozi is nagy népszerűségnek örvendett. De volt lehetőségük megbarátkozni a bevásárlással és főzéssel is. A beszámolók alapján megállapíthatjuk, hogy a bolognai spagetti volt a csapatok specialitása.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a koordinátoroknak és a támogatóknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a néhány alkalom!