Kiemelt tevékenységeink

A Zuglói Önkormányzat támogatása (2023)

Budapest Főváros XIV. kerület Zuglói Önkormányzata újra meghirdette pályázatát a civil szervezetek 2023. évi programjainak támogatására. Alapítványunk a Képviselő-testület döntésének köszönhetően 300.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, melyet a 12. Tárva Vár szakmai konferencia és nyílt nap lebonyolítására, valamint a Mozgásjavító EGYMI-ben zajló karácsonyi programok megvalósítására fordítottunk.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (2023)

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) 2023-ban közel 5.000.000,- forinttal támogatta a Mozgásjavító EGYMI-ben a súlyos, halmozottan fogyatékos gyermekek számára létrejövő SHF tagozat felszerelését a szükséges eszközökkel.

A Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása (2023)

A Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2022. év végén ismét meghirdette a NEAO-KP-1-2023/10 kódszámú pályázatot, melyre alapítványunk is benyújtotta „A mozgáskorlátozott fiatalokért – Őrizzük a múltat, támogatjuk a jövőt” című pályázatát.
Nagy örömünkre a pályázat sikeres volt, és a támogató 350.000 Ft összegű támogatást nyújtott az alapítvány részére, melyet a működési költségek fedezésére, tárgyi eszközök vásárlására és reprezentációra fordítunk.

Úton az önálló élet felé – tréninglakás program (2022-23)

Decemberben a GS Tenisz Club, az S-System Kft., valamint a Kontex Kft. 1.100.000 Ft adománnyal támogatta alapítványunk tevékenységeit, így ennek köszönhetően 2023. májusában és júniusában ismét meghirdethettük hagyományos „Úton az önálló élet felé” programunkat a diákok nagy örömére. A 2022-23-as tanévben 5 hétvégét ajánlottunk fel a tanulóknak (7-8. osztályos és középiskolás mozgáskorlátozott diákok), akik májusban és júniusban 2-3 fős csoportokban ismerkedhettek meg közelebbről az önálló élettel. A hétvégéken összesen 13 gyermek és 4 koordinátor vett részt.

Az alapítvány közel 530.000 forinttal járult hozzá a program megvalósulásához.

 

A Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása (2022)

Alapítványunk pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőjéért kollégiuma által meghirdetett pályázatra, a civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatására. (NEAO-KP-1-2022/10)
A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség 150.000 Ft egyszerűsített támogatást nyújtott az alapítvány működési költségeinek fedezésére, valamint az „Úton az önálló élet felé” program megvalósítására.

Hálásan köszönjük a Miniszterelnökség, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. támogatását!

A Zuglói Önkormányzat támogatása (2022)

Budapest Főváros XIV. kerület Zuglói Önkormányzata ismét pályázatot hirdetett a civil szervezetek 2022. évi programjainak támogatására. A Képviselő-testület a beadott pályázatunk alapján 500.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg, melyet az október 15-én megrendezésre került Tárva Vár szakmai konferenciára és a Mozgásjavító EGYMI-ben zajló jellegzetes karácsonyi programok lebonyolítására fordítottunk.

MVM Élménynap és adomány (2022-23)

2022. november 17-én meghívást kaptunk az MVM Élménynapra, melyet az MVM Dómban szerveztek kisdiákok számára. Az egész napos színes forgatagban a gyerekek ugrálóvárakban játszottak, mászó falakon kapaszkodtak és akadálypályákat teljesítettek. Voltak, akik a jelnyelvvel ismerkedtek, diótörő bábúkkal malmoztak vagy a kézügyességüket fejlesztve vidámságot festettek a szürke kavicsokra. Mindeközben egy sajtótájékoztató keretében az MVM adományleveleket adott át az általa támogatásra méltónak talált pályázóknak. A Zsótér Pál Alapítvány így 5 millió Ft támogatásban részesült, melyet informatikai eszközökre, segédeszközökre és programokra költhet el a 2022-23-as tanév során.

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatása (2021-22)

Alapítványunk 2021-ben 1.500.000 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert el az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által kiírt FOF2021 nevezetű pályázaton.
Az elnyert összeget az „Összjáték” nevet viselő jelenléti és online képzés kidolgozására, megvalósítására fordítottuk, mely elsősorban a Mozgásjavító EGYMI-ben foglalkoztatott, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő (NOKS) kollégák számára készült.

Köszönjük támogatásukat!

Úton az önálló élet felé – tréninglakás program (2021-22)

2022. április 1-je és május 29-e között alapítványunk ismét meghirdette az „Úton az önálló élet felé programját”, mely a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében 5 alkalmat érintett. A Mozgásjavító EGYMI diákjai 2-3 fős csoportokban tölthettek el egy-egy hétvégét az alapítvány oktatólakásában. Összesen 12 tanuló tapasztalhatta meg az önállóság lehetőségét. A háztartásbeli munkákba való betekintés és az önálló közlekedés gyakorlása mellett megtanultak gazdálkodni a kapott zsebpénzzel is. Maguk vásároltak be, és különböző szabaditős tevékenységeket is szervezhettek. Többek között színházban, moziban jártak, éttermekben étkeztek, valamint kirádulásokat tettek Budapesten és vidéken.

Az alapítvány közel 510.000 forinttal támogatta a program megvalósulását.

A Zuglói Önkormányzat támogatása (2021)

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata 2021-ben 400 000.- Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Zsótér Pál Alapítvány számára, a Tárva-Vár szakmai és nyílt nap, valamint az Apartman Karácsony elnevezésű program megszervezésének és lebonyolításának költségeire.

A Magyar Nemzeti Bank által támogatott projektek (2020-21)

Alapítványunk pályázati úton elnyerte a Magyar Nemzeti Bank 3.624.000 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatását az alábbi célokra:

 1. Alapítvány tulajdonában lévő oktatólakás felújítása:
 • vizes helyiségek járó burkolatának cseréje
 • a lakás teljes festése, hibák, repedések, beázások javítása
 • egyéb javítások elvégzése (fúgatisztítás, szigetelő szegély csere, takarítás stb)
 • laminált padlóburkolat cseréje (hálószobák, nappali)
 • szúnyogháló és redőny felszerelése minden nyílászáróra (motoros aluredőnyökkel)
 • bútor és eszközvásárlás a lakás berendezéséhez

2. Súlyos fogyatékkal élők oktatása céljából beKEY speciális képernyőbillentyűzet-software beszerzése

3. Az alapítványi infrastruktúra bővítése 2 db laptop vásárlásával

A támogatási, és így a megvalósítási időszak 2021. június 30-ig tart. Nagyon köszönjük a Magyar Nemzeti Bank támogatását!

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. támogatása (2020-21)

2020 nyarán pályázatot nyújtottunk be a MVM Magyar Villamos Művek Zrt. részére, melyben az intézmény támogatását kértük, elsősorban a Mozgásjavító EGYMI pedagógusai számára biztosítandó szakmai képzések finanszírozására. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. döntése alapján alapítványunk 1.000.000 Ft pénzbeli adományban részesült, melyet a mozgáskorlátozott gyermekek oktatási rendszeren keresztül történő támogatására fordíthatunk. Az összeg felhasználására 2021. október 31-ig van lehetőségünk.

Nagyon köszönjük az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. ismételt támogatását!

A Zuglói Önkormányzat támogatása (2020)

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata évről évre támogatást nyújt a zuglói székhelyű civil szervezeteknek. 2020-ban 500 000.- Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Zsótér Pál Alapítvány számára, a Tárva-Vár szakmai és nyílt nap, valamint az Apartman Karácsony elnevezésű program lebonyolításának költségeire.

A Miniszterelnökség támogatása (2019-20)
 1. év végén – egy sikeres pályázati eljárás eredményeképpen – támogatási szerződést kötöttünk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-vel, amelynek alapján a Miniszterelnökség 50 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette alapítványunkat az alábbi projektek megvalósítására:
 • Játszótér felújítása, bővítése a Mozgásjavító EGYMI udvarán
 • Mozgáskorlátozott személyek számára akadálymentessé átalakított 9 személyes – Opel Movano típusú – kisbusz beszerzése
 • Kerekesszékkel közlekedő személyek szállítására alkalmassá alakított – Dacia Dokker típusú – személygépjármű beszerzése
 • A Mozgásjavító EGYMI informatikai eszközparkjának bővítése
 • Mozgásfejlesztést, rehabilitációt segítő Motomed és izomstimulátor eszközök beszerzése
 • Kollégiumi és uszodai használatra alkalmas fürdetőszékek beszerzése

A projekt 2020. november 30-án zárul, a köztes eredményekről folyamatosan beszámolunk majd az Aktualitások menüpontban.

Hálásan köszönjük a Miniszterelnökség, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. támogatását!

Úton az önálló élet felé – tréninglakás program (2019-20)

Alapítványunk sikeresen pályázott „ÚTON AZ ÖNÁLLÓ ÉLET FELÉ” programjával a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Kft.-nél (NFSZK), így a kapott 1.336.520,- Ft támogatásból a 2019-20-as tanévben folytatódhat nagy múltú tréninglakás programunk. Ennek keretében 12 hétvégén át 7. és 8. osztályos általános iskolás és középiskolás mozgáskorlátozott diákok költözhetnek be az alapítvány oktató lakásába, hogy megtapasztalhassák az önállóság lehetőségét, annak lehető legmagasabb fokát és ezzel együtt felelősségét is. A hétvégék során koordináló pedagógusok támogatják a diákokat, a szállás, étkezés és szabadidős programok költségeit az alapítvány a támogatásból biztosítja

 

     

A Magyar Nemzeti Bank által támogatott projektek (2019)

Alapítványunk pályázati úton elnyerte a Magyar Nemzeti Bank 5.208.000 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatását az alábbi célokra:

 • 7 személyes Dacia Lodgy személygépjármű megvásárlása, amely a Mozgásjavító EGYMI utazópedagógusainak munkáját segíti budapesten végzett munkájuk és országos szintű feladataik ellátása során (integrált körülmények között tanuló mozgáskorlátozott gyermek komplex szomatopedagógai fejlesztése, érzékenyítő, szemléletformáló programok szervezése, szakmai tanácsadás, módszertani segítségnyújtás). A gépjármű 2019. nyarán került a birtokunkba.

  

 

 • “A kreatív tanulás fejlesztése a tehetséggondozásban” – 30 órás, akkreditált pedagógus továbbképzés finanszírozása, melynek keretében 25 fő, mozgáskorlátozott tanulók nevelésével, oktatásával foglalkozó pedagógus egy 3 napos képzés során sajátíthatja el az információtermeléssel – tantárgyak közötti összefüggések meglátásával, a rendelkezésre álló információkból következtetések levonásával, megértéssel, lényegkiemeléssel – járó, időgazdálkodását tekintve hatékony tanulás módszertanát.

A képzés 2019. október 24.-26. között sikeresen lezajlott.

   

 

 • Alapítványunk saját, önálló honlapjának létrehozása szintén a Magyar Nemzeti Bank támogatásának keretében valósult meg.
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által támogatott projektek (2019)

 

 •   MVM Zenergia

Alapítványunk, és rajta keresztül a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium EGYMI egyike volt annak a 3 szervezetnek, amelyik jelöltje lett az MVM Zenergia jótékonysági koncertje lehetséges kedvezményezettjeinek. Egy teljes hónapon át tartott az országos szavazás, melynek végén a Mozgásjavító EGYMI-re érkezett a legtöbb szavazat, ezzel alapítványunk kapta a koncert teljes bevételét, 2.898.000 Ft-ot. Az összeggel a Mozgásjavítóban tanuló mozgáskorlátozott gyermekek nevelését, oktatását, fejlesztését támogattuk informatikai és speciális fejlesztő eszközök megvásárlásával.

  

 

 • MVM Élménynap –“Legszebb napom” 

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. az immár 12. alkalommal megrendezett Élménynap eseményéhez kapcsolódóan pályázatot hirdetett beteg, fogyatékkal élő vagy hátrányos helyzetű gyermekek oktatását, nevelését és gyógyulását segítő intézmények, alapítványok számára. A pályázaton a Mozgásjavító EGYMI is elindult, és ennek eredményeképpen alapítványunkon keresztül az intézmény 5 millió Ft adományban részesült.
A pénzből az alapítvány Mozgásjavító EGYMI részére informatikai felszereléseket és speciális eszközöket vásárolt

 

A Zuglói Önkormányzat támogatása (2019)

Budapest Főváros XIV. kerület Zuglói Önkormányzata évről évre támogatást nyújt a zuglói székhelyű civil szervezeteknek. A Képviselő-testület a beadott pályázatunk alapján 300.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg az évente megrendezésre kerülő Tárva-Vár szakmai nap és konferencia 2019. évi lebonyolítására.

A Miniszterelnökség támogatása (2018-19)

Alapitványunk pályázatot nyújtott be a Miniszterelnökséghez “Mozgáskorlátozott személyek számára akadálymentessé alakított kisbusz vásárlása” tárgyban. A Miniszterelnökség a pályázatot támogatásra méltónak ítélte, annak megvalósításához 13.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújtott. Alapítványunk így 2019. májusában egy újabb kisbusszal gyarapodott: egy új, 9 üléses, akadálymentessé, és kerekesszékek rögzítésére, szállítására alkalmassá tett Citroen Jumper került a birtokunkba.

    

Jótékonysági Est

2014-ben hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg az első Zsótér Pál Alapítványi Estet. Célja kettős: egyrészt adománygyűjtés, másrészt az adományozók, támogatók számára lehetőséget biztosítani a személyes találkozásra egy kellemes program keretében. Ezeken az esteken színvonalas előadók szórakoztatják az egybegyűlteket, és nagylelkű támogatóinknak köszönhetően finom vacsorával tudunk mindenkit vendégül látni. Az Est folyamán összegyűlt összeget valamely, az Alapító Okiratban meghatározott tevékenység megvalósítására, támogatására fordítjuk. Az elmúlt három évben szép sikerrel zártunk, a befolyt adományokat az alábbi célokra használtuk fel:

 

 

Bevétel 2014-ben: 1.225.000.-Ft
– tréninglakás fenntartása
– az újonnan alakult óvodai intézményegység felszerelésének bővítése

Bevétel 2015-ben: 1.498.980,- Ft
– tréninglakás fenntartása
– mozgásfejlesztő eszköztár bővítése

Bevétel 2016-ban: 888.775,- Ft
– tréninglakás fenntartása
– az AAK eszköztárának bővítése
– tervezett játékkölcsönző kialakítása

Bevétel 2017-ben: 1.358.500,- Ft
– infokommunikációs (IKT) eszközpark fejlesztése, bővítése

Bevétel 2018-ban: 1.393.850,- Ft
– szenzoros integrációs terápiás szoba kialakítása

Bevétel 2019-ben: 1.291.585,- Ft
– 3D nyomtató és tantermi interaktív érintőképernyő beszerzése

Bevétel 2020-ban: 1.271.558,- Ft
– oktatólakás felújításának megvalósítása
– udvari játszóeszközök beszerzése

Bevétel 2024-ben: 1.240.000,- Ft
– iskolai könyvtárunk barátságos olvasókuckóvá alakítása
– ifjúsági könyvállomány bővítése

Napkorong Játéktár és Játékkölcsönző

A Zsótér Pál Alapítvány kezdeményezésére, és támogatásával működő Napkorong játékkölcsönző olyan szolgáltatás, mely nem pusztán a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium tanárainak, pedagógiai asszisztenseinek, utazó gyógypedagógusainak, és az általuk ellátott gyerekeknek nyújt segítséget a szakmai munkához, fejlesztéshez, minőségi szabadidő eltöltéséhez, hanem Budapesten, és az országban mozgáskorlátozott gyerekeket nevelő pedagógusoknak és szülőknek egyaránt biztosítja a megfelelő játékeszközöket.

A játékkölcsönző célja elősegíteni a mozgáskorlátozott tanulók, gyermekek, fiatalok minőségi időtöltését.

A játékkölcsönző szolgáltatásai:
   játékkölcsönzés biztosítása szülők és szakemberek számára
fejlesztéshez szükséges játékok kölcsönzése
játékok használatának, alkalmazásának bemutatása
tematikus játékbemutatók tartása (igény esetén):
logikai játékok
önismereti játékok
nyelvi játékok
népi játékok
társasjátékok
ügyességi játékok
táblajátékok

Tovább a kölcsönözhető játékok listájára

Célcsoport – Kik vehetik igénybe a játékkölcsönzőt?
• mozgáskorlátozott gyerekeket nevelő családok, szülők
• integrációban ellátott gyermekek, diákok és családtagjaik
• befogadó intézmények pedagógusai,
• a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium munkatársai

Játékkölcsönzés feltételei:
• betöltött 18. életév
• éves tagdíj befizetése a Zsótér Pál Alapítvány részére
• éves tagdíj: 1000- Ft.

Ingyenes a kölcsönzés:
• a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium munkatársai számára.
• a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégiummal tanuló jogviszonyban lévő tanulók, gyerekek szülei számára.

Játékkölcsönzési idő:
• 1 hónap, mely egy alkalommal meghosszabbítható

A hiányosan, vagy sérülten visszahozott játékok esetén az eljárás:
A hiányosan, vagy sérülten visszahozott játékok, vagy a kölcsönzési határidőre vissza nem juttatott játékok esetében a kölcsönző anyagi felelősséggel tartozik.
Anyagi felelősség: a kölcsönzött játék megvételével, vagy a kölcsönzött játék bekerülési árának a Zsótér Pál Alapítvány számára befizetett összeggel egyenlíthető ki.

Nyitva tartás:
Aktuális hirdetményként megtekinthető a honlapon.