A Mozgásjavító EGYMI 2022. október 15-én immár tizenegyedszer is megnyitotta kapuit egy kiemelkedő színvonalú szakmai konferencia megrendezésének érdekében. Az idei évben az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetett a mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok mozgásfejlesztésével, számos érdekes beszámolót követhettek végig a fejlesztő tevékenységeket érintően.

Az esemény résztvevőit Locsmándi Alajos intézményvezető és dr. Házlinger György, a Közép-Pesti Tankerületi Központ igazgatója is köszöntötte.
A hallgatóság olyan előadásokon vehetett részt, melyek az egészségügyi robotokról, a felső végtagi funkciók és az életminőség kapcsolatának vizsgálatáról, végtaghosszabbító eljárásokról és a digitális oktatás lehetőségeiről szóltak. A rendezvényen prezentálásra került a szakszolgálati munkában történő megújulás, valamint kolléganőnk, Gasparicsné Csillag Ágnes mesterprogramja is, mely a mozgásneveléshez kapcsolódó állapotfelmérés megújítására épül.

Az ebédet követően sor került egy pódium beszélgetésre, melynek moderátora dr. Márkus Eszter, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának dékánhelyettese volt.
A programok zárásaként egy érdekes előadással és süteményezéssel emlékeztünk meg az alapítványunk névadójának, Zsótér Pál születésének 110. évfordulójáról.

Köszönjük Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzatának a támogatást, mely lehetővé tette a konferencia megvalósítását!