Budapest Főváros XIV. kerület Zuglói Önkormányzata ismét pályázatot hirdetett a civil szervezetek 2022. évi programjainak támogatására. A Képviselő-testület a beadott pályázatunk alapján 500.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg, melynek egy részét a  Mozgásjavító EGYMI-ben zajló jellegzetes karácsonyi programok lebonyolítására fordíthattuk.

Kollégiumi karácsony

Egy hűvös, késő délutáni órában a Mozgásjavító EGYMI “kis zsibongója” zsongani kezdett a várakozó suttogásoktól. A kollégiumi karácsony napja volt és mindenki nagy izgalommal várta az esti műsort, valamint az azt követő finom ételeket, süteményeket. Néhány kollégista diák versekkel és karácsonyi dalokkal idézte meg az ünnepi hangulatot. Az éneklésbe még a kollégák közül is bekapcsolódtak páran, és így vált teljessé az előadók kis csapata.
A fellépés után eredményhirdetést tartottunk, ahol több alkotás is díjazásra került. Bőhm Dávid, Dancsó Márton és Walczer Dóra egy-egy írásukkal, a mályva apartman egy barkácsolt téli tájjal, Dobovai Norbert, Lakatos Viktor és Somogyvári Izabella pedig rajzaikkal pályáztak. De senki nem tért haza üres kézzel, bőven lapult ajándék a fa alatt, éppen annyi, hogy minden apartmannak jusson belőle.
A gyerekek később visszatértek a feldíszített apartmanokba, és a szépen megterített asztalok varázsütésre megteltek mindenféle jóval. A tanulók és a kollégiumban dolgozók együtt, meghitt hangulatban költötték el a vacsorát. Beszélgetés és karácsonyi zene lengte be a nappalikat. Nehéz volt kivárni az ajándékbontást, de miután mindenki megtöltötte a hasát, arra is sor került.

 
    

Éneklés a karácsonyfa körül

„Mennyből az angyal…” zengte a népes gyermeksereg sok-sok karácsonyi dallal együtt. Hagyományunkhoz híven 2022. decemberében is gyertyafényben és csillagszórók pattogása közepette énekeltük el a legnépszerűbb ünnepi sorokat az énekkar vezényletével. Természetesen az esemény betonbiztos programeleme, a karácsonyi képeslap pályázat eredményhirdetése sem maradhatott el. Ahogy minden évben lenni szokott, úgy történt most is, és az intézmény vezetősége mellett egy kiválasztott család gyermekei szavazhatták meg a győztes alkotást. A zsűri kobakját vakarva szemezgetett a szebbnél szebb munkákból, és nehezen ugyan, de sikerült döntést hozniuk:
2022-ben a Mozgásjavító EGYMI és a Zsótér Pál Alapítvány a karácsonyi jókívánságait Fige Florentina 6.a osztályos tanuló rajzával juttatta el mindenkihez.

Köszönjük Zugló Önkormányzatának, hogy támogatták a rendezvények létrejöttét!