Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata 2020-ban 500 000.- Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Zsótér Pál Alapítvány számára, a Tárva-Vár szakmai és nyílt nap, valamint az Apartman Karácsony elnevezésű program lebonyolításának költségeire.

A Tárva-Vár programot 2020. október 17-én rendeztük, a körülményekhez igazodva online konferencia formájában. A 114 regisztrált résztvevővel közösen ünnepeltük meg, hogy a Mozgásjavító EGYMI utazótanári hálózata 20 éve támogatja a többségi iskolákban tanuló mozgáskorlátozott gyermekek, fiatalok integrációját, és valósítja meg mozgásnevelésüket az együttnevelő intézményekben. A visszaemlékezés mellett a középiskolai együttnevelésre került a szűkebb fókusz, amelyet előadások, kerekasztal beszélgetés és digitális műhelymunka keretében vitatott meg a szakmai résztvevői kör.

  1. december 15-én a Mozgásjavító EGYMI kollégista diákjai számára megrendeztük a már hagyománnyá vált Apartman Karácsony rendezvényünket. Egy óriási fenyőfát állítottunk az udvaron, ami körül sor került a hagyományos közös éneklésre, majd az apartmanokban az ünnepi músorra és a közös ünnepi vacsora elkészítésére.Az Éneklés a Karácsonyfa Körül program 2020. december 18-án rendhagyó módon folytatódott Huzella Péter, Kossuth-díjas zeneszerző előadásával, amelyet a gyerekek és a kollégák a Zoom felületén keresztül hallgathattak meg.

 

Köszönjük a Zuglói Önkormányzat támogatását!